klášter

klášter

Využívám energii ze zahrady kláštera - denně zde ralaxuji
prozdravi.cz

Poslouchej své tělo a vítej na stránkách "Včelka pro zdraví a krásu"

motto:
Člověk
je pro mne celek, ne jen část.
Duše je jeho součástí a nemůžeme ji vynechat.
Tělo je to, co vidíme a může zářit nebo vyhasínat.
Mysl - je to, co vnímáme a to, co může duši i tělo poškodit.
Vnímejme člověka jako bytost, se vším  co má, a ne jako stroj, který chceme ovládat.
Má práce je mým posláním , které mi nikdo nepřinesl na zlatém talíři.
Jsou to roky tvrdého sebevzdělávání.
                    Romana
Největší a nejdražší odměnou pro mě je
zrelaxovaný, odpočatý, spokojený a vzdělaný klient.
Vzdělávání klientů v oblasti péče o zdraví
a poradenství změny životního stylu je v ceně služby


RUČNÍ MASÁŽE, ZÁBALY,TERAPIE, REGENERACE
CVIČENÍ, PORADNA, KURZY
PRODEJ MEDU
​hromadné objednávky z prozdraví.cz - na Romana.64@seznam.cz udělejte objednávku - dejte zálohu a podělíme s o poštovné a balné


Chrańte své zdraví již dnes a zavolejte na mé
tel. číslo  
606 398 124
Romana.64@seznam.cz

Vaše zdraví je věc přítomnosti, pečujte o duševní hygienu

 

 

Křížový vrch

Křížový vrch

dobíjecí místo - kam včely zalétají
automatická kresba 078.jpg
Přednosti našeho medu
Náš domácí med je zdrojem všech vitamínů, minerálů a přírodních látek. Je ručně stáčený a ručně rozlévaný.
Podle přání zákazníka - čištěný či nečištěný, tekutý či pastovaný, nebo ponechám přirozené krystalizaci.
Je vždy z jednoho sběru. Nikdy nemícháme více sběrů dohromady nebo více druhů.
Jeho cena je 130,-  - 960g
Pochází z lesa Křížového vrchu u Stodu, který je znám svým dobíjecím místem energie
Cena medu je nad zlato, přes to, nikdy nemůže stát kilo medu jako kilo zlata.
Pokud na 4roky zmizí včely, zmizí veškerý život - včely jsou zdrojem všech našich potravin. Potravin pro zvířata, pro výrobu, pro léčbu.
Chvála včelám , které neznají materiální hodnoty a nechtějí peníze
Chvála včelařům, kteří svou práci dělají jako koníček

Tělo cítí, co oči nevidí

Nevíte si rady - využijte Poradnu lékaře celostní medicíny

Lékařská poradna 

Tato lékařská poradna se specializuje na řešení zdravotních problémů a jejich prevenci z pozice celostní medicíny. Celostní přístup znamená hledání prvotní příčiny nemoci a především posilování vlastních sebeuzdravujících schopností organizmu. Abyste pojmu lépe porozuměli, doporučujeme přečíst si článek „Co je to celostní medicína“. Poradna je naprosto diskrétní, odpověď uvidí pouze tazatel. Váš dotaz je přiřazen poradci, který je nejlépe kvalifikován odpovědět.
 
Poradna ve většině případů nemůže nahrazovat vyšetření u lékaře a není v našich silách určovat správnou diagnózu na základě klientem popsaných příznaků. Přesto vám můžeme poradit alternativní cesty, jak postupovat v řešení zdravotního problému. Snažte se co nejlépe zformulovat otázku, abychom vám mohli dát správnou odpověď. Je-li oficiální medicínou stanovena diagnóza a navržena léčba, pak teprve je vhodné konzultovat toto vše s naší poradnou. Můžeme vám navrhnout účinnější nebo šetrnější možnosti, právě proto, že v celostní medicíně pomáháme posilováním harmonizačních, detoxikačních a regeneračních schopností organismu. Velmi dobré zkušenosti máme u těchto zdravotních problémů: oslabená imunita, střevní potíže, únava, kandidové infekce (gynekologické problémy), borelióza (především neuspokojivé stavy po léčbě antibiotiky), problémy s prostatou a poruchy sexuálních funkcí, obezita, poruchy funkce štítné žlázy. K tomu používáme kvalitní a námi ověřené přírodní produkty.
 
V naší lékařské poradně diskutujeme a radíme pouze osobám, kterých se zdravotní problém bezprostředně týká. Tato poradna nemůže podávat informace dětem do 18 let bez vědomí rodičů. Dotaz pro své děti musí psát pouze rodiče (ne prarodiče, rodinní přátelé apod.).
 
Poradna není určena pro akutní stavy - tady je na místě urgentní posouzení lékařem v ordinaci.
 
Není v silách této poradny poskytovat odpovědi na encyklopedické otázky, ani na otázky týkající se postupů v klasické oficiální medicíně. Také nemůže poskytovat informace o ordinacích specialistů, jejich ordinačních hodinách apod.
 
Pokud chcete svoje zdravotní problémy řešit výhradně klasickými chemickými léky - navštivte prosím svého lékaře.
 
Rady a doporučení pro komunikaci:
 
Nepoužívejte zkratky a dobře si zkontrolujte svou e-mailovou adresu, aby v ní nebyly čárky, háčky, uvozovky apod. 10% dotazů se vlivem těchto chyb ztrácí
 
Věnujte prosím pozornost informacím, které poskytujete. Správně formulovaná otázka zaručuje správnou odpověď. Dotaz může být anonymní, ale sluší se podpis - třeba „čtenářka Jana“.
 
Abychom vám mohli pomoci, je třeba poskytnout co nejvíce informací. Věk, pohlaví, charakter vašeho zaměstnání, nemoci, které vás trápí, které na ně berete léky, případně lékařské závěry z vyšetření u vašeho lékaře.
 
Vyberte si svého poradce zde 
 

Dieta při dně

25.11.2014
Dieta při dně

V kostce

Nebude nutné vyřadit do budoucna maso zcela, ale spíše se postarat o jiný procentuální poměr masa a zeleniny a pitný režim zpřísnit. Z tabulky v článku na linku si vyberete potraviny s nižším obsahem purinů. Návrh jídelníčku si přečtěte níže.

Tabulky naleznete v článku Dna a dieta.

 

Nutný přísun vody

Je potřeba začít pilně vyplavovat z těla to, co tam nepatří. Bolavé klouby to pocítí celkem rychle a přestanou tolik bolet, tj. signalizovat bolestí množství krystalků usazenin. Proto musíme zkontrolovat a posílit průběžný přívod tekutin, tj. vody, čajů a alkalických minerálních vod.

 

Začněme tedy informacemi o pravidelném pitném režimu

Váží-li např. člověk trpící dnou 105 kilogramů, měl by tuto svoji hmotnost vynásobit 30 mililitry vypité vody na každý kilogram své hmotnosti. Dostane se k číslu 3,15 litru vody denně, množství, které bude nutné k udržení "pracovního režimu těla" a k jeho průběžnému čištění. A v létě, nebo při zvýšené fyzické aktivitě bude spotřeba vody i vyšší! To usnadní i vyčištění kloubu, který je plný různých usazenin, purinů z masa ad., aby došlo k úlevě.

 

Začněte si vodu měřit 1/4 litrovými pohárky, kde je ryska (nakupte v domácích potřebách). Pro začátek dne bude potřeba si připravit tuto odměrku s vyznačeným 1/4 litrem a dělat si čárky, kolik jste jich vypili za dopoledne a za odpoledne.

 

Před snídaní vypijte alespoň dva tyto 1/4 litry, během dopoledne dopijte postupně až do množství jednoho litru vody, např. vlažného čaje, po oddělených locích a zvolna. Pokud vypijete např. jednu kávu po obědě, je potřeba ji nahradit jedním 1/4 litrem vody, protože vás káva o vodu ochudila a z buněk ji vyhnala pryč. Tuto vodu si proto nezapočítáte… Odpoledne vypijete zbývající množství vody, jak jste si podle hmotnosti spočítali, tj. jeden až dva litry tekutin. U polévky si započítáte také 1/4 litru.

 

Výživa

 

Při akutním stavu onemocnění dnou je vhodné si udělat ovocný - zeleninový den:

  • Budete střídat vodu, vodu s vymačkaným citrónem, minerálku, čerstvé džusy z jablek, hrušek, jahod, pomerančů a grepů a jíst banány, třešně, ovocné saláty a v jinou dobu vypít třeba smoothie z okurek / nebo sníst nakrájené salátové okurky, hlávkový salát s ředkvičkami / s vodnicí (s černou ředkví, bílou ředkví). V letním období a teplém počasí je to možno střídat např. s dření z jahod zředěnou minerálkou.
  • K večeři snězte už třeba podstatnější jídlo, pečené brambory s máslem a pažitkou a vypijte pohár kefíru / acidofilního mléka.
  • Zvykněte si vypít po částech konvičku slabého bylinného čaje po jakékoli večeři - pomůže to změnit aciditu vaší moči a zbavit se kyselého vnitřního prostředí, které nahrává vzniku zánětů v těle, což se týká i dnového onemocnění kloubů.
  • V další dny jezte potraviny bez purinů, nebo s jejich nižším obsahem.

 

 

Zpočátku vřazený (třeba několikadenní) půst bez masa pomůže ulevit od bolesti, později volte jídla s malým podílem masa nebo ryb, z ryb je nejvíce vhodný losos. (Použijte tabulku potravin a jejich obsahu purinů ve výše uvedeném článku na linku.) Kyselinotvorné součásti stravy (maso, obilniny, vejce, tuky) je potřeba vyvážit zásadotvornými, a tím zamezit vzniku zánětů jako počátku různých onemocnění včetně dny.

 

Příklady stravování při dně:

 

2. den (po ovocném-zeleninovém dnu)

Snídaně: kukuřičné lupínky s rozinkami a jogurtem, čaj

Oběd: zelené fazolové lusky na smetaně, hnědá rýže, snítka koriandru nebo petržele

Večeře: pórková polévka a arabský chléb s měkkým sýrem

3. den

Snídaně: 1 – 2 vařená vejce, plátek chleba s máslem, teplý pohankový nápoj, plátky kedlubny

Oběd: zadělávaná kapusta s bramborem, pažitka

Večeře: palačinky s jahodami / jahodovým džemem a lžící zakysané smetany

4. den

Snídaně: jogurt, müsli, sušené meruňky, čaj

Oběd: povidlové taštičky s máslem a strouhaným tvarohem

Večeře: bramborové placky s mozarellou a salátem z bílého zelí

5. den

Snídaně: jáhlová kaše s máslem a bobulemi červeného hroznového vína, čaj

Oběd: losos dušený na másle, snítka kopru, pečené brambory, okurkový salát

Večeře: bramborový guláš s plátky ohřátého lahůdkového tofu, na ozdobu „zpocená“ červená cibule (tj. půlka malé cibulky nakrájená na plátky a posypaná mořskou solí, přiklopená v porcelánových talířích 10 minut; je chutná a ztratí štiplavost)

6. den

Snídaně: teplý jablečný kompot čerstvě uvařený, křehký chléb

Oběd: ledový/římský/hlávkový salát - s nudličkami krůtího masa, vařenými těstovinami, černými olivami, zálivkou s olivovým olejem, bazalkovým octem i sekanou bazalkou zelenou či tmavočervenou

Večeře: hustší zeleninová polévka „miliónová“ (s krupicí a rozmíchaným vejcem) s libečkem a lžičkou sezamu, bílé pečivo

7. den

Snídaně: chlebíčky s avokádovou pomazánkou (citrón a sůl), petržel / nebo některé nadrobno nasekané domácí byliny

Oběd: houby na smetaně s knedlíkem, přízdoba ze zelené, červené a žluté papriky nakrájené na tenké proužky (malé množství)

Večeře: kapustové karbenátky, bramborová kaše, „zpocená“ bílá cibule na plátky (polovina malé cibulky)

8. den

Snídaně: cibulová omeleta, plátky okurek, čaj

Oběd: krůtí nudličky na másle, těstoviny, salát z bílého zelí

Večeře: orestované plátky „knedlíku“ polenty (ztuhlé kukuřičné kaše) s polevou z borůvek a kopečkem zakysané smetany

9. den

Snídaně: zeleninový (nebo ovocný) den - Dopoledne i přes den pijeme vylisované šťávy ze zeleniny, např. odstředěnou šťávu z kysaného zelí, silně zředěnou vodou k příjemné jemné chuti. Jíme různé zeleninové saláty s bylinami a semeny (dýňová, slunečnicová, sezamová, lněná). Zálivky střídáme sladkokyselé, nebo olivový olej, nebo jogurtový přeliv s mořskou solí apod.

Oběd: zelňačka s bramborami a rozmíchaným vajíčkem

Večeře: polévka – brokolicový krém, pečivo

10. den

Snídaně: kukuřičná kaše, teplý jablečný kompot uvařený s rozinkami/se švestkami

Oběd: bramborové knedlíky s cibulkou (jen podušenou), vejce „volské oko“, bazalka/koriandr/kopr, anebo šišky s mákem/s vlašskými ořechy

Večeře: olomoucké syrečky, pečivo (s amarantem, s dýňovým semínkem apod.) s máslem a zelenou petrželí, kyselé mléko

 

K mlsání:

Sušené meruňky, švestky, datle, čerstvé/kompotované/kandované třešně, plátky rozkrojeného čerstvého kokosu, lžička medu, rozinky nabobtnané ve šťávě z citrónu, banány, kuličky mozarelly, měsíčky oloupaného pomeranče, čerstvé mandle, vařená kukuřice, křehký rýžový chléb, medailonky z rýžového chleba s karobem/s jogurtem na povrchu, rýžový pudink, lístečky karobové čokolády, jakákoliv bílá bábovka bez kakaa a čokolády – třeba s karobovou polevou.

 

Poznámka: Hnědá rýže, čerstvé mandle a kukuřice poskytnou bílkoviny (a aminokyseliny) jako maso, ale bez purinů.

 

Související články:
Dna a dieta
Dna a jiné purinové intoxikace
Konzumace alkoholu zvyšuje riziko dny



 
romana.64@seznam.cz
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one